Velkommen til Verdensarvløpet i Notodden 2019

Det er en stor glede for oss i Notodden Kjøretøyhistorisk Forening å kunne ønske deg velkommen til  Verdensarvløpet i byen vår.

Idéen om dette verdensarvløpet ble unnfanget sommerdagen 5. juli 2015 da Notodden sammen med Rjukan ble innskrevet i UNESCOs verdensarvliste. Da nyheten ble kjent tenkte vi umiddelbart: «Dette må vi gjøre noe med. Vi må arrangere et kjøretøyhistorisk løp midt i industriarven!». Spesielt inspirerende var det i den sammenheng å tenke på pionéren Sam Eyde som sa: «Hvor der er en vilje, er der en vei». Og tenk, i dag skal vi sammen kjøre denne veien som vi kaller Verdensarvløpet.

Industriarven vår har fire hjørnestener: vannkraftprosjekter, industribygging, transportårer og bysamfunnene Notodden og Rjukan. Det er derfor naturlig at årets verdensarvløp starter i Hydroparken, omgitt av historiske industribygninger og Heddalsvannet, endestasjon i østløpet av Telemarkskanalen. Før løpet starter får dere en guidet tur på Heddalsvannet med veteranbåten/kanalbåten MS Telemarken der det informeres om verdensarven og der dere får sett verdensarvbyen vår med historiske bygninger fra vannet. Deretter blir det en kjøretur rundt i Notodden kommune med snupunkt på Tinnoset.

Det første verdensarvløpet ble arrangert den 9 juni i 2018 og ble en stor suksess og vi håper at denne suksessen blir gjentatt i 2019.

Vi i Notodden Kjøretøyhistorisk Forening håper du vil nyte dagen og kjøreturen i ditt veterankjøretøy.

Med kjøretøyhistorisk hilsen

Notodden Kjøretøyhistorisk Forening

Oddvar Kollsete                               Ulf Fjeldberg                     Karl Arne Lia

Notodden Kjøretøyhistorisk Forening